Vols aconseguir tenir un bon senyal wifi a totes les habitacions de casa?

T'expliquem per què no arriba el wifi i com solucionar-ho

Vols que el senyal del wifi arribi a totes les parts de la casa?

Vols que el senyal del wifi arribi a totes les parts de la casa? / freepik

Alexa Fuentes

Avui dia, la gran majoria tenim Internet a casa. Viure sense wifi és quasi impossible en una societat on tot està hiperconnectat. Tot i la necessitat d'aquesta connexió per a treballar, oci, etc., hi ha alguns problemes de cobertura. Sovint, la xarxa no arriba a totes les habitacions de la mateixa manera, provocant lentitud o pèrdues de connectivitat en segons quins moments. Avui t'explicarem com solucionar el problema del wifi a casa. Ara podràs tenir una bona connexió a tota la llar.

Per començar, comprova la xarxa wifi del lloc. Segons el paquet que tinguis contractat, tindràs una velocitat o una altra, però el bon funcionament d'Internet també depèn de si la cobertura wifi és bona o dolenta. Per això, hi ha eines que permeten comprovar a través del telèfon mateix la velocitat wifi a totes les habitacions de la casa i així poder trobar els forats negres del wifi. Per exemple, Ookla Speedtest.

Si a l'anàlisi es detecta que el wifi és massa lent o sovint la connexió s'interromp, el problema sol ser l'abast. Una posició centrada i lleugerament elevada és perfecta per a un rúter: per exemple, d'amunt un moble, o en un armari al centre d'un pis.

Bloqueig de senyal

El rúter no hauria de tenir objectes davant o al costat que bloquegin el seu senyal i en cas de tenir antenes externes els usuaris poden col·locar-les en diferents angles, de manera que provin en quina posició aconsegueixen millorar la connexió.

Un altre problema habitual és que el rúter sigui massa antic. Si s'ha de substituir, el nou model hauria de ser compatible amb wifi 5 (wifi ac) o, fins i tot, wifi 6. Tots dos estàndards són considerablement més ràpids que el wifi 4. A més, una part de wifi 4, que utilitza la banda 2,4 GHz, està molt sobrecarregada a les grans zones urbanes. Per tant, el wifi pot guanyar velocitat si es canvia a la banda de 5 GHz del model wifi 5 o wifi 6.

En un pis gran o en un habitatge unifamiliar hi pot haver obstacles que actuïn de fre, com ara murs, parets o sostres. Tots aquests destorbs poden fer que el wifi actuï més lent i, fins i tot, poden fer que deixi de funcionar.

Wifi a tota la casa

Wifi a tota la casa / freepik

Repetidors

Per solucionar-ho, és útil un repetidor wifi, però només en distàncies curtes, com pot ser d'una habitació a una altra. Per a distàncies majors, és millor fer servir un adaptador powerline o de línia elèctrica, que connecta Internet mitjançant el cablejat elèctric de la llar.

A més, són fàcils d'instal·lar: s'endolla, s'espera una mica i es pot navegar. Els models actuals combinen la tecnologia wifi mesh (o de malla) amb la tecnologia powerline més ràpida.