Els cardiòlegs avisen: aquests són els aliments més perjudicials per al teu cor

Sorprenentment, aliments que consumeixes habitualment poden danyar la salut del cor

El cor, com a motor vital del nostre organisme, mereix una atenció especial quan es tracta de mantenir una salut òptima. En aquest sentit, la relació entre l'alimentació i la salut cardiovascular esdevé fonamental.

A l'era actual, en què les opcions alimentàries són abundants però no sempre saludables, és essencial comprendre quins són els aliments que poden resultar més perjudicials per al cor. Des de greixos saturats fins a sucres afegits, una sèrie d'eleccions dietètiques poden tenir un impacte negatiu a la salut cardiovascular:

  • El pollastre rostit. Si bé la carn blanca és saludable, el pollastre rostit de l'establiment està preparat amb molta sal, greixos saturats i la pell, si l'ocell no és de granja ecològica, acostuma a tenir toxines.
  • Tomàquet fregit. Les salses comercials com el tomàquet fregit solen contenir molt de sucre i sal per millorar el seu sabor.
  • Patates fregides. Augmenta el nivell de sucre i, per tant, hi ha més risc de patir malalties com la diabetis i la hipertensió.
  • Margarina: posseeix molts additius i greixos saturats. La mantega, per exemple, és molt més saludable perquè no sol contenir oli de palma.
  • La sal. L'hem anomenada diverses vegades fins ara, i és que la sal perjudica greument la salut cardiovascular si es consumeix en excés.
  • Altres fregits. Cal limitar el consum de fregits perquè afecten de ple la salut del cor.

En última instància, el camí cap a un cor saludable es forja a través de decisions conscients i nutritives a taula. La investigació i l'experiència mèdica convergeixen en un punt crucial: certs aliments poden tenir un impacte perjudicial a la salut cardiovascular. Consumeix-los amb moderació i evita tenir un ensurt a curt o mitjà termini, alhora que millores la teva qualitat de vida i vius més anys.