Els millors plans per gaudir d'un gran cap de setmana a les comarques gironines

Les propostes per sortir de casa en el darrer cap de setmana del mes d'abril

La Di-Versiones, cap de cartell de l'OncoMusicFest

La Di-Versiones, cap de cartell de l'OncoMusicFest / Marc Martí Font

Redacció

Redacció

El Yeah! de Girona celebra una dècada de vida

- Divendres 26, dissabte 27 i dimarts 30 al Yeah! (Girona)

La sala de concerts i club nocturn Yeah! commemora la seva primera dècada de vida. La celebració arrenca divendres amb el concert de rock del grup saragossà White Coven i seguirà dissabte, amb Dj. Viktor Ollé, i dimarts amb els Djs. Arkade i Capo.

L'OncoMusic Fest de Calonge amb la Di-Versiones

- Dissabte 27 i diumenge 28 al Palau Firal i Pavelló de Sant Antoni de Calonge

L'Orquestra Di-Versiones serà el cap de cartell de l'OncoMusic Fest. El festival solidari comptarà amb actuacions de diferents estils, espectacles i tallers adreçats ales més petits, un espai d'inflables i una zona de food trucks. Enguany el festival anirà a favor de La Casa dels Xuklis de l'Afanoc, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya.

Les Fires i Festes de la Santa Creu de Figueres

- Del divendres 26 al diumenge 5 en diversos espais de Figueres

Figueres enceta aquest cap de setmana una festa major que inclou més d'un centenar d'activitats per a tots els públics. La capital empordanesa vibrarà al llarg de deu dies d'una programació que inclou molta música en directe, balls, animació pels carrers, sardanes, foc i espectacles familiars. Tota la programació aquí.

La Fira Expocasió a Fornells de la Selva

- De divendres 26 a diumenge 28 de 10 h a 20 h a darrere els concessionaris (Fornells de la Selva)

La fira Expocasió oferirà aquest cap de setmana una gran selecció de vehicles de diverses marques, a més d'una àmplia oferta de motos, furgonetes i autocaravanes. La fira del vehicle d'ocasió, seminou i km 0 torna a ocupar els més de 12.000 metres quadrats habituals al Carrer Pla de la Selva de Fornells de la Selva.

La 33a Festa Gegantera d'Hostalric

- Dissabte 27 de 16.30 h a 21 h a la plaça Maria Teresa Gelcen d'Hostalric

La Colla Gegantera d'Hostalric, amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament, celebra la 33a edició de la Festa Gegantera d'Hostalric. I ho farà amb diferents propostes lúdiques i culturals obertes a tota la població i amb l'assistència de diverses colles geganteres d'arreu del territori.

Festa de la Malavella a Caldes de Malavella

- De divendres 26 a diumenge 28 en diversos indrets de Caldes de Malavella

L'àrea de turisme de l'Ajuntament de Caldes de Malavella amb la col·laboració de la Comissió de la Malavella organitza aquest cap de setmana la Festa de la Malavella, Esoterisme i Misteri d'una Llegenda Feudal. Al llarg de tres dies, el municipi de la Selva acollirà activitats com jocs gegants, tallers infantils, maquillatge de fantasia, balls o animació infantil entre d'altres. Consulta tota la programació aquí.

Les Festes del Roser a la Cellera de Ter

- Fins al dilluns 29 d'abril en diversos espais de la Cellera de Ter

La Cellera de Ter celebra aquest cap de setmana les populars festes del Roser. Al llarg d'aquests dies, el municipi s'omplirà d'activitats per a tots els públics, amb concert en directe per als més joves, audició i ballada de sardanes o cercaviles populars. Consulta el programa sencer aquí.

Flors i violes a Palafrugell

- Del divendres 26 al diumenge 28 en diversos espais de Palafrugell

La quinzena edició del festival Flors i Violes de Palafrugell acollirà un centenar d'activitats, amb els concerts a càrrec de Figa Flawas, La Ludwig Band i grups locals. Pel que fa als espais decorats, en formaran part una dotzena de carrers i places del centre, a més de diversos establiments.

Fira de cervesa artesana a Olot

- Dissabte 27 de les 08 h a les 00 h al recinte Firal d'Olot

L'Associació de la Cervesa Artesana de la Garrotxa organitza la 6a edició de la Fira de la Cervesa Artesana d'Olot. Es tracta d'una edició que serà més cultural i familiar que mai, amb activitats per a tots els públics, a banda de gastronomia i, per descomptat, molta cervesa de proximitat.

El 52è aplec de la Sardana de Santa Coloma de Farners

- Diumenge 28 a partir de les 11 h al Parc de Sant Salvador de Santa Coloma de Farners

La Cobla de Farners, la Reus Jove i Ciutat de Girona són les tres cobles convidades al 52è aplec de la sardana de Santa Coloma de Farners. L’aplec de la Sardana, que organitza l'Ajuntament de Sant Coloma de Farners, és la prèvia de l’aplec de Farners, que enguany se celebrarà el dia 12 de maig a l’Ermita de Farners.