Montilivi podria acollir de 6.500 a 7.000 aficionats del Girona a la Champions

Descomptats els compromisos amb la UEFA i les localitats per a l’afició rival, per al públic local quedaria la meitat de l’aforament que hi ha a l’estadi quan es poden fer servir les grades provisionals

Una vista del gol sud de Montilivi, amb la grada provisional a dalt.

Una vista del gol sud de Montilivi, amb la grada provisional a dalt. / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

La capacitat de l’estadi de Montilivi per albergar aficionats locals, del Girona, en cas que els partits de la Champions es juguin aquí, serà d’entre 6.500 i 7.000 persones. Aquesta és la xifra sobre la qual treballa el club, un cop descomptats els diferents compromisos de la UEFA, i el paquet que correspon als seguidors rivals, i conscients que no es podran utilitzar les grades supletòries dels dos gols ni la de Preferent. L’estadi passarà a tenir una capacitat d’uns 9.000 espectadors, però en realitat, d’aquestes localitats, les que s’hauran de repartir els abonats i socis gironins qui sap si arribarà a les 7.000. Prendre la decisió és qüestió de dies i a hores d’ara no es pot descartar res: ni quedar-se a Girona amb aquest aforament reduït, ni marxar a Barcelona, a l’estadi de Montjuïc.

A les oficines de l’estadi, i també, als despatxos de Manchester i de Marcelo Claure, se segueix estudiant quin és el millor escenari a l’hora d’afrontar els, mínim, quatre partits que el Girona disputarà com a local la temporada que ve a la màxima competició continental. Conegut l’aforament que hi haurà disponible per a oferir als abonats, han anat apareixent d’altres condicionants, com totes les reformes que tocarà fer sí o sí per complir els requisits organitzatius de la UEFA. D’entrada caldrà una sala de premsa per a 100 periodistes, i reubicar les actuals 60 posicions de premsa escrita i ràdios que hi ha a la grada supletòria de Preferent en un altre lloc, perquè allà tampoc els permetran estar-hi. A Montilivi caldrà instal·lar-hi també una zona hosputality VIP per a la UEFA, ampliar les cabines per a la televisió, i dotar la instal·lació de tres sales de treball diferents per a periodistes, fotògrafs i el personal propi de la UEFA. 

El Girona no és l’únic club que s’ha trobat classificat per a una competició europea i ha hagut d’afrontar tota una sèrie d’obres de millora al seu estadi, amb urgència, o arribar-se a plantejar un exili a una altra ciutat. L’any 2012, per exemple, el Màlaga va haver de condicionar La Rosaleda per ser aquesta instal·lació validada com a apta per a la Champions. Entre d’altres obres van haver de optimitzar el sistema de ticketing per fer que fins i tot els nens de qualsevol edat accedissin al camp amb entrada, augmentar les localitats destinades a l’afició visitant, ampliar l’àrea VIP, i disposar també de més espai per a la premsa i les televisions. El 2005 va ser el Vila-real qui va haver d’adaptar El Madrigal per a les exigències de la Champions. En dos mesos van fer nous els vestidors, la zona mixta i les taquilles, per exemple. D’altres clubs han solucionat els problemes amb mesures provisionals, com la instal·lació de carpes a l’exterior.

L’últim partit a casa

De moment, i a l’espera de saber quina decisió acabarà prenent el Girona, ahir es va saber que el darrer partit de la temporada, la visita del Granada a Montilivi, es jugarà el dissabte 25 de maig a les 21h. Tots els partits s’han programat, unificats, a aquesta mateixa hora, tot i que Lalliga ja va advertir que hi poden haver modificacions en funció de si hi ha alguna cosa en joc en cada duel. Abans del Girona-Granada els de Míchel, en la seva particular pugna amb el Barça pel subcampionat, visitaran demà l’Alabès (21h) i rebran dimarts el Vila-real (22h). Després només quedarà visitar el València el diumenge 19 a les 19h abans de tancar un curs històric a l’estadi amb el darrer ball de l’equip davant l’afició.

Subscriu-te per seguir llegint